We kennen het allemaal, je hebt een drukke dag, te veel taken, een vol hoofd en je ademhaling zit steeds hoger. Oh ja, je had ook niet al te beste geslapen. Resultaat, je voelt je steeds meer gestrest. En laat dit nou net niet helpend zijn in je situatie. Stresslevel omlaag dus. Maar hoe?

Hierbij 3 manieren waardoor je stresslevel direct vermindert.
1. Bewegen! Bewegen is altijd goed maar met stress al helemaal. Ga wandelen om je hoofd leeg te maken. Zet een lekker muziekje aan en dans lekker mee en ga lekker uit je dak. Heb je het gevoel dat de stress uit je lichaam moet? Ga rechtop staan en zwaai met je armen van links naar rechts om te lichaam, laat ze elke keer je links en rechts de lichaam raken. Of schud al je stress uit je lichaam & beeld je in dat versie nieuwe energie je via je voeten je lichaam in krijgt.

2. Ademhaling! Wanneer je gestrest bent, gaat je ademhaling vaak onbewust mee. Je houd je adem in of ademt niet meer goed door. Zonde want daardoor krijgt je lichaam minder energie je nodig hebt. Hoe kan je dit snel oplossen? Adem in door je neus, adem nog een keer in door je neus en adem dan uit door je mond. Blijf dit een paar minuten herhalen. En ben je hier door rustiger geworden?

3. Schrijf het van je af! Wanneer je druk bent, heb je veel aan je hoofd en ga je misschien piekeren en heb je geen overzicht. Schrijf alles op wat je moet doen en wat er in je hoofd speelt. Lucht dat al op? Kijk wat er echt belangrijk is op dit moment om te doen en ga daar mee aan de slag. Zijn er echt dingen die NU moeten gebeuren? En is het teveel? Vraag hulp! Niemand is erbij gebaat dat jij uitgeblust bent door te veel hooi op je vork.

3 manieren om je stresslevel direct te verlagen.

Blogs

BlogS

Krachtraining & hormonen, denk jij dat dit niets met elkaar te maken heeft? Zeker wel, krachttraining is zo belangrijk voor een gezonde hormoonbalans. Ik geef je hier 5 redenen waarom krachttraining zo belangrijk is voor een goede hormoonbalans.

Krachtraining & Hormonen

1. Door krachttraining verband je vet & bouw je meer spiermassa op. En hoe minder vetweefsel, hoe minder oestrogeen (wat zorgt voor de meeste hormoonklachten). Vetweefsel zorgt namelijk voor de omzetting van oestrogeen naar testosteron.
2. Ook zorgt krachttraining voor insuline waardoor je bloedsuikerspiegel niet gaat schommelen. En een stabiele bloedsuikerspiegel is een stabiele hormoonbalans
3. Richting de overgang? Krachtraining zorgt voor sterke spieren maar ook sterkere botten. Sterke botten zorgt voor minder snel osteoporose. En vrouwen in de overgang zijn hier gevoeliger voor.
4. Sporten geeft een enorme boost aan je neurotraismitters. Stofjes die zorgen dat jij lekker in je vel zit & goed kan slapen = positief effect op je hormoonbalans.
5. Tot slot...roofbouw op je lichaam kost veel energie, en heeft juist een nadeling effect op je hormonen. Te veel training en intensief is roofbouw. Sport daarom 2 a 3x per week en zorg voor voldoende hersteltijd tussendoor 💪

In mijn praktijk wordt vaak gevraagd welke omega-3 olie ik adviseer. Ik werk het liefst met Eqology olie, deze is duurzaam gevangen, goede fullspectrum olie en lage TOTOX waarde. Eqology is alleen via een therapeut verkrijgbaar. Wil je deze olie? Stuur mij even een bericht en ik maak een account voor je aan. Meer vragen over Visolie? Die kan je mij natuurlijk ook altijd stellen.

Waar moet je op letten met de juiste omega-3? 
Er zijn heel veel verschillende supplementen van omega-3 op de markt, maar de ene is de andere niet. Waar moet je opletten?
Als eerste kijk naar de dosering, dus een hoog gehalte aan EPA & EHA. Daarnaast wil je een gezuiverde olie met zo min mogelijk vulstoffen, een fullspectrum olie en een duurzame variant. Vloeibare olie is een betere optie dan in een capsule omdat de olie dan verhit wordt en aan kwaliteit verliest. Een makkelijke manier om snel te kijken hoe vers de olie is, is door te kijken naar de TOTOX waarde. Deze geeft de mate van oxidatie aan. Hoe lager de waarde, hoe beter. Je wilt het liefst een TOTOX waarde van onder de 4 hebben.

Krijg je genoeg omega-3 binnen? 
Omega-3 zit in voeding, zoals in vette vis, zaden (bv chiazaad, lijnzaad, hennepzaad) en walnoten. Aanbevolen wordt dagelijks 250-500 mg EPA en DHA (de belangrijkste omega-3 vetzuren) per dag binnen te krijgen. Om hieraan te komen moet je zeker een aantal keren (3 tot 6) per week vette vis eten. Lukt dit niet, kies dan voor een visolie supplement ter aanvulling.

We hebben allemaal wel eens van omega-3 gehoord en dat ons lichaam er baat bij heeft. Maar waarom eigenlijk?
Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor je gezondheid omdat ze een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van hart- en hersenfunctie. Ze helpen ontstekingen te verminderen, bevorderen een gezonde cholesterolbalans en kunnen het risico op hartziekten verlagen. Daarnaast zijn ze belangrijk voor de ontwikkeling en het behoud van cognitieve functies, vooral in de hersenen. Omega-3 vetzuren dragen o.a. ook bij aan het versterken van het immuunsysteem, spelen een rol bij een gezonde hormoonbalans en helpen tegen depressie en angst.

Waarom Omega-3 essentieel is voor een gezond lichaam

Yeahh...ons eerste dag retreat staat online. Samen met Danielle ontwikkelde ik een fantastische dag met het thema Hormonen & je drukke leven. We hebben al onze kennis gebundeld om deze dag een steengoed programma te ontwikkelen. Dit wordt echt geweldig. Neem snel een kijkje op de site voor meer informatie.

Hier kan je alle info vinden.